Mandalinalı Kek

Vitamin dolu kış meyvesi mandalina ile dilim dilim yemelik nefis bir mandalinalı kek hazırladık.
mandalinali-kek
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Porsiyon sayısı: 6-8
Malzemeler
3 yumurta
½ su bardağı şeker
½ su bardağı mandalina suyu
½ su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
3-4 adet mandalina
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikser ile 5 dakika kadar çırpın.
Diğer sıvı malzemeleri de ilave ederek çırpmaya devam edin.
Unu eleyin kabartma tozu ile beraber malzemelere ilave edin.
Spatula ile malzemeleri iyice karıştırın.
Diğer tarafta kek kalıbını tereyağ ile bolca yağlayın.
Mandalinaların kabuklarını soyun beyaz kısımlarını ayıklayın.
Yağladığınız kek kalıbının tabanına dilim dilim döşeyin.
Kek hamurunu üzerine dökün.
180 derece ısınmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Ilıyan keki servis tabağına ters çevirerek alın üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Pişirme Önerisi:
Fırın kabına yağ sürdükten sonra mandalinaları dizmeden önce şeker serpiştirirseniz mandalinalar daha güzel karamelize olacaktır.