Protein deposu, lezzetli ve düşük kalorisiyle sofraların göz bebeği mantar bu kez graten pişirme tekniğiyle nefis bir tada kavuşuyor.
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Porsiyon sayısı: 2-4
Malzemeler
-500 gram mantar
-4-5 dal taze soğan
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos İçin
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı tereyağı
-3 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
-1 su bardağı rende kaşar
Yapılışı
1. Bir fırça ile veya sert bir bez ile mantarları temizleyin.
2. İncecik dilimleyin.
3. Yeşil soğanları incecik doğrayın
4. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve mantarları hızlıca soteleyin.
5. Soğanlarıda ekleyin bir kez karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.
6. Sonra fırın kabına yerleştirin.
7. Beşamel ssou hazırlamak için, Tereyağını eritin ve unu ilave ederek kavurun.
8. Soğuk sütü çırpma teli ile sürekli karıştırarak una yedirin.
9. Tuz ve karabiber ilavesi ile kıvam alınca ocaktan indirin.
10. Fırın kabındaki mantarların üzerine dökün.
11. Kaşar rendelerini de üzerine yerleştirin.
12. 200 derece ısınmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
Afiyetler olsun.
Pişirme Önerisi:
Mantarların sulanmaması için yıkamayın ve yüksek ısıda soteleme işlemi yapın.