Sevimli ve Lezzetli: Mantar Kurabiye

Yapımı eğlenceli, lezzeti nefis bir kurabiye tarifi. Kurabiye severler şöyle bir toplaşırsa anlatacaklarımız var. Oda sıcaklığında bekletilen tereyağı, yumurta ve toz şekerin krema halini aldığı, un ve mısır nişastasının katkılarıyla kıvam alan bir kurabiye mantar kurabiye tarifi.

Ceviz büyüklüğünde hazırlanan kurabiyeler kakaoya batırılan kapak sayesinde şekil alıyor, görünümü mantarı andıran bu kurabiyeler kahvenin yanına çok mu çok yakışıyor.

Mantar Kurabiye

16 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

125 gram tereyağı

1 adet yumurta

½ su bardağı toz şeker

200 gram mısır nişastası

1,5 su bardağı un

½ paket kabartma tozu

½ paket vanilya

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

1 yemek kaşığı kakao

Püf noktası:

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Adet sayısı hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir. Kurabiye hamuru toparlanıp kıvam alana kadar azar azar un eklemeye devam edin. Mısır nişastası ve elenmiş unu kurabiye yapımında birlikte kullanın.

Kurabiyelere mantar şeklini vermek için; kakaoya batırdığınız şişe kapağı ya da küçük, yuvarlak bir aparat kullanın.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında, kontrollü olarak pişirin.

Streç filmle sardığınız kurabiye hamurunu buzdolabında 20 dakika kadar bekletebilir sonrasında pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Kabartma tozu, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, mısır nişastası ve azar azar eklediğiniz un yardımıyla kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.

Elde ettiğiniz kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

Küçük bir şişe kapağı ya da yuvarlak bir kalıbı, düz bir tabağa aldığınız kakaoya batırın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Kakaoya batırdığınız kapağı üzerlerine hafifçe bastırıp çektikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında, hafif bir renk alana kadar 18-20 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri mümkünse bir ızgara teli üzerinde, oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.