Makarna Beklemede: Kremalı Mantar Sos

Makarna tariflerine anlam katan, ızgara et ve tavuk tariflerini zenginleştiren kremalı mantar sos hazırlıyoruz bugün. Farklı mantar çeşitlerini de kullanabileceğiniz tarifte yüksek ateşte sotelediğimiz kültür mantarlarını krema ve tavuk suyu ile pişiriyor, karabiber ilavesiyle çeşnilendiriyoruz.

Mantarlı tarif sevenler, sofranızda ona da yer açın.

Kremalı Mantar Sos Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram kültür mantarı
150 ml. krema
1 tatlı kaşığı un
1/2 su bardağı tavuk suyu
4 dal maydanoz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Mantarları yıkamak yardımıyla nemli bir bezle silin ve yüksek ateşte sotelemeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Maydanoz yerine taze kekik yaprakları kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Haşlanmış makarna eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarlarını ince ince doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın, doğranmış mantarları ekleyip yüksek ateşte 4-5 dakika kadar soteleyin.

Hafif bir renk alan mantarlara krema ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle çeşnilendirin.

Tavuk suyuyla açtığınız unu, kremalı mantar karışımına ekleyip aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Kıvam alan sosu ince kıyılmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcak olarak ızgara ve makarna tarifleri yanında servis edin.