Mantarlı Kremalı Et

Jülyen doğranmış dana eti, mantar, krema, baharatlar ve hardal… Her biri lezzetli yardımcılar olan malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşan tat, damaklarınızda kalacak…

mantarli-et

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Porsiyon sayısı: 2-3

Malzemeler

  • ½ kilo dana eti
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 400 gram mantar
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı un

Yapılışı

1. Dana etini ince şeritler halinde kesin.

2. Sıvı yağı tencereye alarak ısıtın, üzerine etleri koyun kavurun.

3. Soğanları incecik kıyın.

4. Etler suyunu çekmeye başlayınca soğan ve sarımsağı ilave edin.

5. Tuz ve karabiberi ilave edip kapağını kapatın.

6. Beş dakika sonra hardal ve bir su bardağı sıcak suyu ilave edin.

7. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

8. Bu arada mantarları kesin ve tencereye tuz ile birlikte ekleyin.

9. Mantarlar suyunu salıp piştiğinde tereyağını ilave edin.

10. Krema ile bir kaşık unu iyice pürüzsüz olana kadar çırpın.

11. Pişmiş olan yemeğin üzerine dökün ve karıştırın.

12. 10 dk kadar daha kısık ateşte pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Pişirme Önerisi:

Mantarların kararmaması için son aşamada doğrayıp yemeğe ilave edin.