Yüzlerce çeşidi olan mantarı, çorbalarda, yemeklerde, makarna soslarında kullanmaya bayılıyoruz. Bu kez sırada mantarlı pilav var, klasik pilav tariflerinden sıkılanlar mutlaka denemeli.
Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Porsiyon Sayısı: 6-8
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 fincan sıvı yağ
- 300 gram mantar
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
- Pirinçleri sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin.
- Yayvan bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı ısıtın.
- Önce dolmalık fıstıkları kavurun.
- Mantarları incecik doğrayıp ilave edin.
- Pirinçlerin suyunu süzün ve yıkayın.
- Pirinçleri kavrulmakta olan mantarların üzerine kuş üzümü ve tuz ile beraber ilave edin.
- Birkaç dakika kavurduktan sonra 3 bardak sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra yenibahar ve karabiberi ilave edin.
Pişirme ve Servis Önerisi:
Pilav piştikten sonra üzeri kapalı bir şekilde 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edilmelidir.