Mantarlı Pilav

Yüzlerce çeşidi olan mantarı, çorbalarda, yemeklerde, makarna soslarında kullanmaya bayılıyoruz. Bu kez sırada mantarlı pilav var, klasik pilav tariflerinden sıkılanlar mutlaka denemeli.

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 30 dakika

Porsiyon Sayısı: 6-8

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 300 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı

  1. Pirinçleri sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin.
  2. Yayvan bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı ısıtın.
  3. Önce dolmalık fıstıkları kavurun.
  4. Mantarları incecik doğrayıp ilave edin.
  5. Pirinçlerin suyunu süzün ve yıkayın.
  6. Pirinçleri kavrulmakta olan mantarların üzerine kuş üzümü ve tuz ile beraber ilave edin.
  7. Birkaç dakika kavurduktan sonra 3 bardak sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  8. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Ocaktan aldıktan sonra yenibahar ve karabiberi ilave edin.

Pişirme ve Servis Önerisi:

Pilav piştikten sonra üzeri kapalı bir şekilde 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edilmelidir.