Milföy Severlere: Mantarlı Volovan

Vol-au-vent, bir Fransız klasiği… Yağlı milföy hamurlarıyla hazırlanan yuvarlak hamurlarla hazırlanan, tatlı ve tuzlu çeşitleri olan bir çeşit hamur işi. Kremalı, tavuklu, patlıcanlı, kıymalı ya da mantarlı olarak hazırlayabileceğiniz milföy hamurları ılık ya da sıcak olarak porsiyonlar halinde servis ediliyor.

Mantarlı volovan tarifinin püf noktasıysa milföy hamurlarının hazırlanışında yatıyor. Farklı soslar bu tada çok yakışıyor.

Mantarlı Volovan Tarifi

6 adet

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

12 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
400 gram mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 tatlı kaşığı hardal
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürdükten sonra kullanın.

Milföy hamurlarını kısa süreli pişirmeye özen gösterin, sosu kısa süreli ve sürekli karıştırarak hazırlayın.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını iki gruba ayırın. Milföy hamurlarını yuvarlak bir kalıp yardımıyla kesip, eşit büyüklükte yuvarlaklar çıkartın.

Yuvarlak hamurların yarısının orta kısımlarını daha küçük bir kalıp yardımıyla çıkartın. Orta kısımlarını çıkartıp kenar kısımlarını dikkatli bir şekilde kaldırın.

Büyük yuvarlakların kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp ortası boş, kenar kısımları kalan hamurları yapıştırın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 10-12 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız hamurları oda sıcaklığında dinlendirin. Orta kısımlarını dikkatli bir şekilde çıkartın.

İç harcı için; üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince dilimleyin. Tereyağını kısık ateşte eritip unu kokusu çıkana kavurun. Mantarları ekleyip soteleyin.

Azar azar eklediğiniz soğuk süt ilavesiyle pişirme işlemini sürdürün. Kıvam alıp koyulaşan sosu taze çekilmiş tane karabiber ve rendelenmiş muskat ceviziyle çeşnilendirin.

Hardal ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştırdıktan sonra hazırladığınız volovanların iç kısımlarına doldurun. Ilık ya da sıcak olarak servis edin, arzuya göre ince kıyılmış maydanoz yaprakları eşliğinde servis edin.