Bu Şarkı Sebzelerin En Sağlıklısına: Marine Mantar Salatası

Pizzayı bile mantarlı sevenler için ağız sulandıran bir tarif marine mantar salatası. Bu sefer ön planda mantar var. Kestane ve istiridye mantarı el ele verip taze ot ve baharatlarla birlik oluyor, kızgın tavada sotelendikten sonra servis ediliyor.

Artık yanında ne tüketeceğiniz size kalmış. Bizim gönlümüz bayatlamış ekmek rendesiyle kaplanmış tavuk göğsüne gitmedi değil.

Marine Mantar Salatası Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

250 gram kestane mantarı

250 gram istiridye mantarı

1 tatlı kaşığı taneli hardal

2 adet taze sıkılmış limon suyu

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı taze tarhun

1 tatlı kaşığı ince doğranmış fesleğen

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Servisi için:

1 dal taze biberiye

½ çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber

Servis önerisi:

Karışık yeşillikler eşliğinde salata sunumuna dönüşebilecek mantarları et ve balık yemeklerinin yanında da servis edebilirsiniz.

Servis esnasında arzuya göre zeytinyağı ve limon suyu karışımı kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Taneli hardal, zeytinyağı, ince doğranmış sarımsak, tarhun otu, fesleğen ve taze sıkılmış limon suyunu karıştırıp marinasyon karışımını hazırlayın.

Nemli bir bezle üzerlerini temizlediğiniz mantarları ince ince dilimleyip marinasyon karışımına alın. Streç filmle sarıp buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.

Bu sürenin sonunda marinasyon karışımından aldığınız (kalan karışımı pişirme sırasında kullanmıyoruz) mantarları kızgın tavada, yüksek ateşte, kısa süre soteleyin.

Taze biberiye dalları ve taze çekilmiş renkli tane karabiberle süsleyip servis edin.