Gün Kurtarır: Marine Tavuk Sandviç

Sandviç ya da hamburger ekmekleriyle hazırlayabileceğiniz ızgara tavuk sandviçlerimizin lezzet sırrı marinasyon karışımında saklı. Kuru baharatlar, zeytinyağı ve yoğurt ilavesiyle hazırlanan marinasyon karışımında dinlenen kuşbaşı tavukları ısıtılmış sandviç ekmekleri arasına alıyor, yeşillikler ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak servis ediyoruz.

Okul ya da iş yerinize de götürebileceğiniz pratik sandviç tarifimiz tam size göre!

Marine Tavuk Sandviç Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

4 adet sandviç ekmeği
400 gram kuşbaşı tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Marinasyon karışımına buladığınız kuşbaşı tavuk göğüsleri buzdolabında, kapalı bir kapta dinlendirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Mayonez yerine süzme yoğurt ve kuru baharatlarla hazırladığınız karışımı kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Sandviç ekmeklerini keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.

Geniş bir tavada hafif bir renk alana kadar kızartın. İç taraflarına az miktarda tereyağı sürüp bir kenarda bekletin.

Küçük bir karıştırma kabına aldığınız kuşbaşı tavuk göğüslerini; zeytinyağı, yoğurt, pul biber, kekik, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle harmanlayın.

Tahta şişlere geçirdiğiniz marine tavuk göğüslerini önceden ısıtılmış ızgara izli bir tavada ters yüz ederek kızartın.

Sandviç ekmeklerinin taban kısımlarına az miktarda mayonez sürüp ızgara tavuk şişleri yerleştirin. Maydanoz ve kalan mayonezi ekledikten sonra kapattığınız sandviçleri ılık ya da soğuk olarak servis edin.