Marmelat Katabileceğiniz 4 Lezzet

Çeşit çeşit marmelatlar aşkına! Reçel desen değil, çikolata desen hiç değil. O kendine özgü, girdiği tarifleri güzelleştiren güzel mi güzel bir lezzet. İşte içinde marmelat bulunan, birbirinden leziz 4 tarif.

1. Marmelatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi

Pastanelerde kese kağıtlarına tıklım tıkış doldurmak istediğimiz o leziz kurabiyeleri neden evde kendi ellerimizle hazırlamayalım? İşte tarifi hemen burada:

marmelatli-kurabiye

Malzemeler:

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar pudra şekeri
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • Marmelat
  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

  • Geniş bir kap seçin ve un haricindeki tüm malzemeleri bu kap içerisinde iyice karıştırın.
  • Uygun kıvamı yakalayana kadar az az un ekleyin ve ele yapışmayan yumuşaklık elde edilene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alarak şekillendirin.
  • Şekillendirdiğiniz hamurun kenarına çatalla bastırıp şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine arasında boşluklar bırakarak dizin.
  • Fırın tepsisini 180 derece ısıtılmış fırına verin ve 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Kurabiyelerin üzeri henüz kızarmadan tepsiyi fırından çıkarın ve kurabiyeleri soğumaya bırakın.
  • Daha sonra bir kurabiyenin üzerine marmelat sürün ve başka bir kurabiye ile üzerini kapatın.
  • Son olarak kurabiyenin uç kısmını da marmelata batırın ve Hindistan cevizi ile bulayın.
  • Tabağa dizin ve servis edin. Afiyet olsun.

2. Marmelatı Brownie Tarifi:

Çikolatalı brownie’ye ağzımızın kenarlarına bulaştırarak yiyecek kadar bayılıyoruz. Peki ya bu kez tarifin içine bir de marmelat koysak şahanelik düzeyini artırmış olmaz mıyız? İşte leziz tarif:

marmelatli-brownie

Malzemeler:

  • 1 Yumurta
  • 100 ml kadar sıvı yağ
  • 250 ml kadar süt
  • 250 gram şeker
  • 500 gram kadar un
  • 4 kaşık marmelat
  • 2 kaşık kadar kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz

Hazırlanışı:

  • Geniş bir kap seçin ve tüm malzemeyi kabın içerisinde iyice karıştırın.
  • Biraz derin bir fırın tepsisi seçin ve içerisine yağladığınız kağıdı güzelce yerleştirin.
  • Kağıdın içerisine karışımı eşit olacak şekilde dökün.
  • Daha sonra tepsiyi 175-180 derecede ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Pişip soğuduktan sonra üzerini fındık ya da ceviz içi ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

3. Crostata Tarifi:

Crostata, leziz bir İtalyan turtası. Üzeri kafes şeklinde içi, marmelat dolu! İtalya’ya götürecek bir biletin yerini tutabilecek nefis turtayı evinizde denemek için işte tarifi:

recelli-turta

Malzemeler:

  • 200 gram kadar kabuksuz badem
  • 200 gram kadar un
  • 200 gram kadar toz şeker
  • 200 gram kadar tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bardak marmelat

Hazırlanışı:

  • Bademleri un haline getirene kadar robottan geçirin ve unu geniş bir kaba boşaltın.
  • Badem ununun üzerine marmelat hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin.
  • Hamur iyi bir kıvam alana kadar tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
  • Daha sonra hamurun ¼’ünü merdane ile açmak için ayırın.
  • Dikdörtgen ya da yuvarlak bir kap seçin ve içine pişirme kağıdı yerleştirin.
  • Pişirme kağıdını bir miktar yağlayın ve merdane ile açtığınız hamuru kağıdın üzerine eşit bir şekilde yayın.
  • Yaydığınız hamurun üzerine 1 bardak marmelatı güzelce sürün.
  • Kalan hamurdan şeritler hazırlayın ve marmelat üzerine kafes şeklinde döşeyin.
  • 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45-55 dakika kadar pişirin.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakın, daha sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

4. Marmelatlı Tartolet Tarifi:

Çay saatiniz için minik, sevimli tartoletler yapılmayı bekliyor! İşte tarifi:

tartolet

Malzemeler:

  • 200 gram kadar un
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı kadar tozşeker
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı kadar pudraşekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 damla acıbadem esansı
  • 1 çay bardağı marmelat
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 çorba kaşığı kadar ince çekilmiş badem

Hazırlanışı:

  • Geniş bir kap seçin ve içerisinde yumurtayı mikser yardımıyla çırpın. İçerisine tereyağını küp şeklinde doğrayın.
  • Daha sonra marmelat ve badem içini karıştırın. Üzerine unu eleyerek ekleyin.
  • Pudraşekeri, badem, şeker, yumurta, tereyağını iyi bir kıvam alana kadar güzelce yoğurun ve hamurun üzerini nemli bir bezle örterek buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
  • Daha sonra hamurun üçte birini ayırın ve kalanını daha önceden bir miktar yağlayıp unladığınız minik tart kalıplarına kenarlarını yükseltip üzerinde kürdanla delikler açarak yerleştirin.
  • Ayırdığınız hamuru portakal rendesi ile tekrar yoğurun.
  • Kalıplara yerleştirdiğiniz tartoletleri 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
  • Pişirdikten sonra dışarı çıkarıp ılınmaya bırakın.
  • Daha sonra içlerine birer tatlı kaşığı marmelat paylaştırın.
  • Üzerlerini portakal rendesi ile yoğurduğunuz hamur ile kapatın.
  • Tekrar fırına verin ve tekrar 10 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Pişirip soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.