Pazar Kahvaltısına: Marmelatlı Kurabiye

Hafta sonu kurabiye yapmadan geçer mi? Bizce geçmez, çay saatleri onsuz kalmaz. Tüm aile fertlerinin yapımında size destek olabileceği, pratik olduğu kadar leziz de olan bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Kıvam aldıktan sonra küçük parçalara ayrılan ve yuvarlanıp orta kısımlarına çukurlar açıldıktan sonra pişen kurabiyeler, marmelat ilavesiyle bütünleşip servis oluyor.

Bir yiyen bir daha istiyor, ağızlar tatlanıyor. Marmelatlı kurabiye isteyen?

Marmelatlı Kurabiye Tarifi

24 adet

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

125 gram tereyağı

150 gram pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

3,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri için:

½ su bardağı kayısı marmeladı

Püf noktası:

Arzu ettiğiniz marmelat çeşitlerini kullanabilir, kurabiye hamurunu kakaolu olarak da hazırlayabilirsiniz.

Marmelatları, fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuttuktan sonra ekleyin.

Kurabiyelerin yayılmaması için fırını önceden ısıtın.

Pişirme önerisi:

Kurabiye hamurlarına arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Yumurta sarısı ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

Azar azar ilave ettiğiniz un, kabartma tozu ve vanilya ilavesiyle tüm malzemeyi toparlanıp kıvam alana kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru küçük parçalara bölüp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Kenar kısımları üzerinden bir kürdan yardımıyla hafifçe geçip çiçek şeklini verin. Orta kısımlarına başparmağınızla bastırıp çukurlar oluşturun.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika aralığında kontrollü olarak pişirin.

Fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra boşluk kısımlarını kayısı marmeladı ile doldurup sevdiklerinizle paylaşın.