Mıhlama (Kuymak) Nasıl Yapılır?

Karadeniz’e yolculuk yapma planlarını hızlandıracak, bir kahvaltı lezzeti olmasının çok çok ötesinde, farklı, nefis ve yöresel lezzetlerimize teşekkürü bir kez daha borç bileceğimiz mıhlama tarifiyle karşınızdayız. Mısır unu, tereyağı ve tavada eriyip giden peynirin efsane birleşimi, sofraların en güzel üçlüsü… İşte kuymak ve mıhlama, yöresel dilde muhlama olarak bildiğimiz lezzet!

mihlama

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Porsiyon sayısı: 2

Malzemeler

  • ½ su bardağı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı kaşar göbeği (kolat) peyniri

Yapılışı

1. Tereyağını eritin.

2. Mısır ununu ilave edip, kavurun.

3. Suyu ilave edip sürekli karıştırarak çekmesini sağlayın.

4. Daha sonra doğranmış peyniri ilave edin.

5. İyice eridiğinden emin olduktan sonra ocaktan alın.

6. Sıcak servis edin.