Milföy Hamuru ile Su Böreği

Evde su böreği yapma peşinde olanlara harika bir haberimiz var! Milföy hamuru ile de su böreği yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte kolay tarifi!

su-boregi

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 4-6

Malzemeler

-6 adet milföy hamuru

-2 adet yufka

-1 şişe maden suyu

-1 çay bardağı süt

-2 yumurta

-1 kahve fincanı sıvı yağ

-1 su bardağı beyaz peynir

-½ demet maydanoz

Yapılışı

1. Sıvı malzemeleri derince bir kaba alın ve çırpın.

2. Maydanozu doğrayın, peynir ve yumurtalarla birlikte bir kapta karıştırın.

3. Fırın kabına biraz elinizle açarak milföy hamurunu yerleştirin.

4. Elinizle parçaladığınız 1 yufkanın yarısını, sos ve iç harcını koyun.

5. Her katı aynı şekilde yapın ve üzerine maden suyu gezdirin.

6. En son kata milföy yerleştirin ve üzerine yalnızca sos dökün.

7. 200 derece önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Pişirme Önerisi:

Maden suyunu her kata dökerken ortalama 5/1 ini hesaplayarak kullanmakta yarar var.