Pratik Turta: Milföylü Armut

Kış aylarının mevsim tazesi armudu; salata ve yemek tarifleri dışında tatlı tariflerinde kullanmaya devam ediyoruz. 22 Aralık-4 Ocak Migroskop döneminde 3,95 TL’lik fiyatıyla göz dolduran Santa Maria armut ile bakalım bu sefer ne hazırladık? Tatlı tariflerinde dilim olarak kullanmaya alışık olduğumuz armudu kabuklarını soyduktan sonra bütün olarak kullanıyor, şerit halinde kestiğimiz milföy hamurlarıyla sarıp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Nar gibi kızaran porsiyonluk hamurlu meyve tatlısını arzu ettiğiniz gibi dondurma ya da çırpılmış krema eşliğinde servis edebilirsiniz. Ve karşınızda pratik tatlı, milföylü armut tarifi

Milföylü Armut Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy armut
2 adet milföy hamuru
1 yemek kaşığı esmer şeker
1/4 çay kaşığı toz tarçın
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı file badem

Servisi için:

2 yemek kaşığı bal

Püf noktası:

Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını yeniden dondurmayın.

Armutların kabuklarını ince bir kat halinde kesmeye ve sapını üzerinde bırakmaya dikkat edin.

Servis önerisi:

Fırından çıkan sıcak armut tatlılarını arzuya göre kaymak ya da vanilyalı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduğunuz armutların sap kısımlarını üzerinde bırakın.

Esmer şeker ve toz tarçını geniş bir kapta harmanlayın.

Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını uzun ince şeritler halinde kesin.

Kabuklarını soyduğunuz armutları esmer şekerli ve toz tarçınlı karışıma bulayın.

Milföy şeritlerini toz şekere buladığınız armutlara sarın, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dik bir konumda yerleştirin.

Çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre üzerine file badem serpiştirdiğiniz milföylü armutları önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız tatlıları sıcak ya da ılık olarak arzuya göre bal ilavesiyle servis edin.