Ekmeğe Yer Yok: Milföylü Güveç

Beyaz etli, bol sebzeli güveç karışımına 16 Şubat-1 Mart tarihli Migroskop‘ta indirimli olarak satın alabileceğiniz bir parça krema ekledik. Isıya dayanıklı güveç kaplarına paylaştırdığımız kış güveci üzerine milföy hamurlarını ekledik. Önceden ısıtılmış fırında, renk alana kadar pişirdik.

Kaşık kaşık yediğimiz üzeri çıtır hamur kaplı milföylü güveçlerin tadına doyamadık.

Milföylü Güveç Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

5 adet milföy hamuru
3 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gram fileto tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 su bardağı bezelye
1/2 su bardağı krema
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Püf noktası:

Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını bir daha dondurmayın. Milföy hamurlarıyla kapladığınız güveci önceden ısıtılmış fırında hafif bir renk alana kadar pişirin.

Kremayı ekledikten sonra pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Fileto tavuk göğüslerini iri parçalar halinde doğrayın.

Kabuklarını soyduğunuz patates ve havuçları iri küpler halinde doğrayın. Kısa bir süre kaynar suda haşladığınız sebzelerin haşlama suyunu süzdürün.

Buzlu suya alıp şokladığınız sebzeleri kısa bir süre daha beklettikten sonra fazla suyunu süzdürüp bir kenara alın.

Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Tavuk göğüslerini katıp yüksek ateşte mühürleyin.

Haşlanmış sebzeleri ilave ettikten sonra pişirme işlemini kısa bir süre daha sürdürün. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

Son olarak eklediğiniz krema ilavesiyle kısık ateşte 3-4 dakika daha pişirdiğiniz tavuklu güveci ocaktan alın.

Isıya dayanıklı güveç kapları içerisine eşit olarak paylaştırdığınız tavuklu harç üzerine oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını serin.

Çırpılmış yumurta sarısı sürdüğünüz milföylü güveçleri, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık ya da sıcak olarak servis edin.