Misafirler Kapı Aşındıracak: En Güzel Bayram İkramlıkları

Bayram dediğin çikolatasız geçmez. Kapıya gelen çocuklara da hasret gidereceğiniz misafirlere de ikram edebileceğiniz nefis tarifler MigrosTV’de.

fondan

1. Fındıklı Bademli Fondan Tarifi

Malzemeler:

  • 160 gram kadar sütlü ya da bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı kadar fındık
  • 2 yemek kaşığı kadar badem

Hazırlanışı:

  • Çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Eriyen çikolatanın içerisine fındık ve bademi ekleyip karıştırın.
  • Diğer yandan uygun büyüklükte bir tepsi seçin ve içerisine yağlı kağıt serin.
  • Eriyen çikolatadan birer kaşık alıp kağıdın üzerine dökün.
  • Buzdolabında 3 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Çikolatalarınız hazır, kahve yanında ya da tek başına ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

2. Hindistan Cevizli Toplar Tarifi

Hindistan cevizinin hafif ve nefis lezzetini sevenler bu tarife bayılacak. Hoş sunumu ile iyi bir ikramlık olan topların tarifi:

toplar

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı kadar süt tozu
  • Yarım su bardağı kadar pudra şekeri
  • Yarım paket süt kreması
  • 2 su bardağı kadar Hindistan cevizi

Süslemesi için:

1 su bardağı kadar Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

  • Derin ve geniş bir kap seçin. İçerisine süt kremasını, süt tozunu, pudra şekerini ve Hindistan cevizini boşaltın.
  • Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru 1-2 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan hamurdan parçalar kopararak ceviz büyüklüğünde toplar şekillendirin.
  • Şekillendirdiğiniz topların dışını Hindistan cevizine bulayın.
  • Nefis toplar hazır. İsteğe göre üzerine çikolata sosu dökerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

3. Tuzlu Çubuk Tarifi

Çayın yanına çok da tuzlu tarifleri yakıştıranlar toplaşın, bu tarif nefis!

kraker

Malzemeler:

  • 125 gram margarin
  • 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı kadar su
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 adet yumurta
  • ½ ya da 2 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Susam ya da çörek otu

Hazırlanışı:

  • Uygun büyüklükte bir tava içerisinde margarini eritin.
  • Geniş ve derin bir kap seçin. İçerisine eriyen margarini, sıvı yağı, tuzu ve 1 yumurta akını ekleyin.
  • Daha sonra unu eleyip kabartma tozu ile karıştırdıktan sonra diğer malzemelerin içerisine boşaltın ve güzelce yoğurun.
  • Diğer yandan tezgâh üzerine un serpin ve hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparın.
  • Kopardığınız parçaları 10 cm kadar açın.
  • Diğer yandan fırın tepsisin yağlı kağıt serin.
  • Daha sonra açtığınız hamurları kağıt üzerine sıralayın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam serpin.
  • Son olarak daha önceden 170 derecede ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi verin ve kızarana kadar pişirin.
  • Tuzlu çubuklar hazır, soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

4. Susamlı Kurabiye

Susamlı bayram şekerlerini sevenler burada mı? Size onu aratmayacak güzellikte, tam da bayrama yaraşacak lezzette ama bu kez tuzlu bir tarifimiz var.

kurabiye

Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı kadar toz şeker
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı kadar susam
  • 1 adet yumurtanın akı

Hazırlanışı:

  • Geniş bir kap seçin ve içerisinde oda sıcaklığındaki tereyağı ile birlikte şekeri yoğurun.
  • Daha sonra süt, yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın.
  • Mutfak tezgâhına bir miktar un serpin ve ceviz büyüklüğündeki hamuru tezgâha alın.
  • Bir su bardağının dibini kullanarak hamuru çok ezmeden bastırın ve daire şeklini verin.
  • Şekillendirdiğiniz hamurun her yanına fırça yardımıyla yumurta akı sürün.
  • Yumurta akını sürdükten sonra susama bulayıp fırın tepsisine 1-2 cm aralıklarla dizin.
  • Tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Nefis kurabiyeler hazır, afiyet olsun.