Bal Tadında: Mısır Gevrekli Kurabiye

Kahvaltılarda süt ilavesiyle tüketmeye alışık olduğumuz mısır gevreklerini bal ve farklı kuru yemişler ilavesiyle mini kurabiyeler haline dönüştürebilir, kahve eşliğinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Ve küçük bir öneri: Mısır gevrekli kurabiye tarifinde bal yerine esmer şeker kullanabilir, kurutulmuş meyvelerin şeker gücünden faydalanabilirsiniz.

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi

12 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

500 gram mısır gevreği

½ su bardağı ceviz içi

3 yemek kaşığı bal

½ çay kaşığı tarçın

Püf noktası:

Hazırladığınız kurabiye karışımına arzuya göre küçük küpler halinde doğranmış kuru yemiş ya da çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.

Yağlı kâğıt üzerinde farklı kalıplarda şekilli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Bal ilavesiyle pişirmeden hazırladığınız kurabiyeleri ağzı kapalı kavanozda 1 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir kâseye aldığınız mısır gevreklerini elinizle karıştırarak küçük kırıklar haline getirin.

İnce çekilmiş ceviz içi, oda sıcaklığında beklettiğiniz bal ve tarçını ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

Bal ilavesiyle birbirine bağlanan kurabiye malzemelerini küçük toplara ayırıp yağlı kâğıt üzerine yerleştirdiğiniz kalıplara alarak şekil verin.

Oda sıcaklığında bekletip kıvam almasını sağladıktan sonra servis edin.