Beyaz Una Elveda: Mısır Unlu Kek

Beyaz un tatile çıkmış, şeker deseniz bütün bir kek kalıbını saran hamur için olabildiğince az miktarda kullanılmış… Bu durumda ne mi yapıyoruz?  Kek yapımında beyaz una alternatif olan mısır ununu kaptığımız gibi mutfağa geçiyoruz.

Sarışın ve oldukça sıkı dokulu bir hamur işi tarifi mısır unlu kek. Kuru üzüm, kuru meyve parçaları ve ceviz içi ilavesiyle lezzetleniyor, dilimler eşliğinde kesilen kek pudra şekerini çok mu çok seviyor.

Mısır Unlu Kek Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta

100 gram tereyağı

¾ su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı bal

¾ su bardağı süt

2,5 su bardağı mısır unu

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

½ su bardağı kuru üzüm

Püf noktası:

Az miktarda tereyağı ile yağlanıp hafifçe unlanmış kek kalıbı kullanmaya özen gösterin, keke hoş bir aroma vermesi için arzuya göre zencefil ve rendelenmiş portakal kabuğu ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız kekin daha iyi ve eşit oranda kabarması için kullandığınız kabartma tozunu taze sıkılmış limon suyuyla köpürterek kullanın.

Servis önerisi:

Dilimlere ayırdığınız keki, elenmiş pudra şekeri ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şekeri ekleyip krema kıvamını alana kadar, yüksek devirde karıştırın.

Tereyağını ekleyip çırpma işlemini yüksek devirde sürdürün. Süt ve balı ekledikten sonra karıştırma işlemini devam ettirin.

Azar azar eklediğiniz mısır unu, vanilya ve kabartma tozu ile karıştırma işlemini sürdürün.

Katı malzemelerini kattığınız ve yoğun bir kıvam alan kek hamuruna ayıklanmış kuru üzümleri ekleyip spatula yardımıyla bir kez karıştırın.

Son halini alan kek hamurunu, az miktarda tereyağıyla yağlayıp hafifçe unladığınız kek kalıbına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika pişirin.

Fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğuttuğunuz keki kalıbından çıkardıktan sonra dilimler eşliğinde servis edin.