Mısır Unlu Poğaça

Çayın vazgeçilmezi, misafir sohbetlerinin lezzeti, altın günlerinin yıldızı poğaçayı bu kez mısır unu ile hazırlıyoruz.

pogaca-tarifleri

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 25-30 dakika

Porsiyon sayısı: 8-10

Malzemeler

-2 su bardağı mısır unu

-2.5 su bardağı un

-2 yumurta

-150 gram tereyağı

-1 çay bardağı sıvı yağ

-3 yemek kaşığı yoğurt

-1 paket kabartma tozu

-1.5 çay kaşığı tuz

İçi için

Yarım yağlı beyaz peynir

Yapılışı

1. Bir yumurtanın sarısını ayırın.

2. Un dışındaki bütün malzemeleri derince yoğurma kabına koyun ve karıştırın.

3. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin.

4. Tam kıvamlı bir hamur oluşturun.

5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

6. Her bir parçayı elimizle hafif açıp ortasına iç malzemesini koyun.

7. Tekrar elinizle yuvarlayıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.

8. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyetler olsun.

Servis Önerisi:

İç malzeme koymadan yapacağınız poğaçaları piştikten sonra ortasından keserek domates peynir koyarak da servis edebilirsiniz.