Mısırlı Kara Lahana Çorbası

Karadeniz’in eşsiz lezzeti, farklı yemeklere ilham veren vitamin dolu gıdası kara lahana, dumanı üstünde mis gibi bir çorbaya dönüşüyor bu kez… Sadece yarım saatte sofranızda yerini alacak bu lezzet dolu çorbayı beğenmeniz dileğiyle…

karalahana-corbasi

4-6 kişilik

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 30 dakika

Malzemeler

  • 1 demet karalahana
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığımısır unu
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyğı
  • 1 çay kaşığı tuz-karabiber

Yapılışı

1. Karalahanayı haşlayın suyunu süzün.

2. Tereyağı ile ince doğranmış soğanı soteleyin.

3. Karalahanayı incecik doğrayıp, sotelenen soğanlara tuzve karabibe ile beraber ilave edin.

4. 5 su bardağı kadar sıcak su ilave edin ve kaynamaya bırakın.

5. Kaynadıktan sonra mısırı ilave edin.

6. 15 dakika sonra mısır ununu da katıp bir taşım katnatıp ocağın altını kapatın.

Not: karalahananın hafif buruk tadını seviyorsanız haşlamadan da kullanabilirsiniz.