Damakta Bir Mısır Tadı: Mısırlı Muffin

Közde yahut haşlanmış olarak yediğimiz süt mısırları hamur işi tariflerinde kullanmaya geldi sıra. Haşladıktan sonra fazla suyunu süzdürdüğünüz tane mısırları, mısır ununun da içerisinde bulunduğu muffin hamuruna katıyor; puf puf olana kadar pişiyoruz. Taze otların kokusundan ilham alanlar; tarife küçük eklemeler yapabilirler.

Sonrasında gelsin mısırlı muffinlerin eşlik ettiği lezzetli kahvaltılar, dumanı üzerinde tüten beş çayları…

Mısırlı Muffin Tarifi

12 adet

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

2 adet yumurta
½ su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
¾ su bardağı konserve haşlanmış mısır
1,5 su bardağı mısır unu
½ su bardağı buğday unu
1 paket kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz kırmızıbiber

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Haşlanmış mısırları fazla sularını süzdürdükten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız iç harca arzuya göre ince kıyılmış taze ve kuru baharatlar ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Sulu yoğurt, kabartma tozu ve zeytinyağı ilavesiyle karıştırın.

Elenmiş mısır unu (ince dokulu), buğday unu, tuz ve toz kırmızıbiberi ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Son olarak hafifçe unladığınız haşlanmış mısırları ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.

Yağlanmış silikon ya da kâğıt kalıplara hazırladığınız muffin harcını paylaştırıp üzerlerini düzeltin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif bir renk alıp kabarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirip kalıplarından çıkardıktan sonra ılık olarak servis edin.