Baldan Tatlı: Muzlu Fransız Tostu

Ara katlara yerleştirilen peynir çeşitleri nedeniyle tuzlusu akışkan kıvamlı, tatlı çeşitleri baldan tatlı olur. Olur mu olur. Krema, süt ve çırpılmış yumurtayla buluşan ekmek dilimleri tereyağında nar gibi kızarır. Bal, reçel çeşitleri, mevsim meyveleri ve kuru yemiş kırıkları eşliğinde sıcağı sıcağına servis edilen Fransız tostu afiyetle yenir.

Muzlu Fransız Tostu Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

4 adet tost ekmeği
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı krema
1/4 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Servisi için:

1 adet muz
2 yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı ceviz içi

Püf noktası:

Hazırladığınız tostları yanmaz / yapışmaz tabanlı bir tavada ve kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Servis esnasında kullandığınız bal, muz ve ceviz içi miktarını arzuya göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz süt, yumurta, krema ve tuzu derin bir kapta karıştırın.

Tereyağını yanmaz yapışmaz tabanlı, geniş bir tavada kızdırın.

Hazırladığınız karışıma batırdığınız ekmek dilimlerini kızgın tavaya alıp ters yüz ederek kızartın.

Servis tabağına aldığınız kızarmış ekmek dilimlerini; bal, ceviz içi ve muz dilimleri eşliğinde ılık olarak servis edin.