Mis Gibi Koktu Buralar: Muzlu Kek

Haşhaş taneleri ve küp şeklinde kesilmiş muz dilimlerinin içerisinde saklı olduğu, pofuduk bir şekilde kabarmış muzlu kek kokusu duyar gibiyiz. Hatta ve hatta önceden hazırladığımız çikolata sos eşliğinde onu bir an önce yemek istediğimizi de söyleyebiliriz.

Siz de bizim gibi düşünüyorsanız o zaman sizi MigrosTV mutfağına alalım.

Muzlu Kek Tarifi

12 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta

¾ su bardağı toz şeker

2 adet muz

½ su bardağı süt

½ su bardağı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı yoğurt

½ su bardağı haşhaş tohumu

1,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Kek kalıbını yağlamak için:

1 tatlı tereyağı

Püf noktası:

Püre haline getirdiğiniz muzları kek karışımına ekleyebilir, hazırladığınız kek hamurunu dilimli kek kalıbına aktardıktan sonra da pişirebilirsiniz.

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Haşhaş tohumu yerine aynı oranda file badem ya da toz fındık da ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabına aldığınız yumurtaları toz şeker ilavesiyle çırpın. Krema kıvamını alan karışıma süt, yoğurt ve ayçiçek yağını kattıktan sonra çırpma işlemini sürdürün.

Kabuğunu soyduğunuz muzları ince ince dilimledikten sonra küçük küplere ayırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin.

Sıvı malzemeleri karıştırdığınız kek hamuruna azar azar elenmiş un, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.

Pişirme işleminde kullanacağınız ısıya dayanıklı kek kalıbı ya da fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın.

Hazırladığınız kek harcının yarısını kalıba aktarıp muz küplerini ilave edin. Kalan kek hamurunu üzerine ekleyip form verdikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.

Üzeri hafif kızaran keki oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın. Dilimleyerek servis edin.