Bir Dilim Yetmez: Muzlu Pasta

Muz kokulu krema kıvamında bir krema, ortadan ikiye kesildiğinde mis gibi kokan bir pandispanya ve muz dilimleri… Muzlu pasta tarifinde, iki kat halinde bir araya gelen tüm bu malzemeler birbirine çok yakışıyor. Taze taze hazırladığınız ev yapımı muzlu pasta tarifi çay saatinize çok yakışıyor.

Muzlu Pasta Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

Pandispanyası için:

3 adet yumurta

¾ su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

½ su bardağı süt

Kreması için:

5 su bardağı süt

3 tepeleme yemek kaşığı un

1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası

1/2 su bardağı toz şeker

1 paket toz krem şanti

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

Ara katı ve süslemesi için:

4 adet muz

90 gram bitter çikolata

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Kelepçeli kek kalıbını yağlamak için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Püf noktası:

Pandispanya yapımında yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alana kadar çırpmaya özen gösterin.

Servis önerisi:

Hazırladığınız muzlu pastayı arzu ettiğiniz meyve taneleri ve ince çekilmiş kuru yemiş parçalarıyla da süsleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Pastanın kreması için; soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Un, buğday nişastası, toz şeker ve toz krem şanti ilavesiyle karıştırdığınız sütü, ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Katılaşıp kıvam almaya başlayan kremaya; vanilya, tereyağı ve 1 adet muz ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir aktarıp buzdolabında dinlendirin.

Pandispanyası için; derin bir karıştırma kabına aldığınız yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alana kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu ekledikten sonra kıvam alana kadar karıştırdığınız kek harcını, tereyağıyla yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp üzerini düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dakika kadar pişirin.

Fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkardığınız pandispanyayı, ortadan ikiye kesip azar azar eklediğiniz sütle ıslatın.

Taban kısmını geniş bir pasta tabağına yerleştirip buzdolabında soğuttuğunuz kremanın yarısını üzerine yayın. İnce ince dilimlediğiniz muzlar ve ince çekilmiş ceviz içiyle süsleyip pandispanyanın üst katını üzerine kapatın.

Kalan kremayla üzerini sıvayıp kenar kısımlarını muz dilimleriyle kapladığınız pastayı benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata ve kalan ince çekilmiş ceviz içi yardımıyla süsledikten sonra dilimler eşliğinde servis yapın.