Dilim Dilim Yenir: Muzlu Rulo Pasta

Yağ eklenmeden hazırlanan pandispanyadan yapılan pastaların çocukluk ve muz kokanıdır rulo pasta tarifi. Arzuya göre kakaolu ve sade olarak hazırlanır, en sevileni muzlu olanı olsa da arzu edilen mevsim meyveleriyle hazırlanır.

Bir dilimi kesildiğinde karşı konulmaz kreması ve meyveleri kendini belli eder. Bir fincan çay eşliğinde tadı çıkar.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

9 dilim

Hazırlık süresi:  30 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

Pandispanyası için:

4 adet yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı su

4 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı un

800 ml. süt

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

2 adet muz

Püf noktası:

Pandispanya karışımına sıvı ya da katı yağ eklememeye dikkat edin. Pişirme işlemi sonrasında fırından sıcağı sıcağına çıkardığınız pandispanyayı, bekletmeden rulo şeklinde sarın.

Servis önerisi:

Rulo şeklinde hazırladığınız pastanın üzerini arzuya göre farklı bir kremayla kaplayabilir, pandispanyasını sade olarak hazırlayabilir, kremasını çikolata ile lezzetlendirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Pastanın kreması için; süt, un, mısır nişastası, toz şeker ve yumurta sarısını derin bir tencereye aktarıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirin. Koyu bir kıvam alan kremaya, soğuk tereyağı ve vanilya özütü ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Derin bir karıştırma kabına aldığınız yumurtaları, toz şeker ve az miktarda eklediğiniz içme suyu ilavesiyle beyaz bir renk alana kadar çırpın.

Sırasıyla; elenmiş un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ilave ettiğiniz pandispanya harcını bir spatula yardımıyla sadece 1-2 tur karıştırın.

Yağlı kağıt serili kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisine hazırladığınız pandispanya harcını yayıp üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında, hafif bir renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkan ve yağlı kağıt üzerinde bıraktığınız pandispanya üzerine önceden hazırlayıp buzdolabında soğuttuğunuz kremayı sürün. Kabuklarını soyduğunuz bütün muzları orta kısmına yerleştirip rulo şeklinde sarın.

Dolapta dinlendirip kısa bir süre soğuttuktan sonra dilimler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.