Kırmızı Tanem Var: Aralık’ta Şanım Var!

Madem Aralık ayından konu açıldı o zaman müsadenizle ben bir duruma el atayım. Efendim malumunuz Aralık ayının, özellikle yılbaşı akşamının bereketiyim; narım ben nar. Kapı eşiğinde nar kırma adetini anlatmama gerek yok herhalde. Benim anlatacağım başka konular var, mesela benimle yapılan enfes tarifler.

Hiç vakit kaybetmeden tariflerimi dizeyim, şurada duruversin.

1- Puding!

Puding tariflerinden en masumunun içine giriverdim. Yapımı kolay puding tariflerinden biri için görselin üzerine tıklayın.

narlı_puding

2- Nasıl Ayıklanırım?

Tarif dedim ama araya hemen şunu da sıkıştırmak istedim. Biliyorsunuz ben biraz zorumdur, beni ayıklamak marifet ister. Hal böyle olunca zorlanmanıza içim razı olmadı, bir de pratik yol söylemek istedim. Görselin üzerine tıklayın, konuşalım.

nar-ayiklama

3- Et Kavurma!

Derseniz ki hep tatlı olmasın, o halde biraz da kavrulalım. Benimle mis gibi et bir araya gelirse sizce ne olur? Bakın işte bu olur.

narli-et-kavurma

4- Pilav!

Ya da pilav! Evet, yanlış duymadınız. Pirinç tanelerinin arasına kendi tanelerimi kattım, tatlı ekşi bir lezzet oldu.

narli-pilav

5- Şerbet!

Finali de enfes bir şerbet ile yapayım sonra  vaktiyle kendi tezgahıma geçip sizi bekleyeyim. Efendim ev yapımı şerbet tarifi arayanlardansanız tam yerine geldiniz.

nar şerbeti
En taze halimle Migros raflarında sizi bekliyorum, yakın zamanda görüşmek üzere!