Nefis Yılbaşı Mezeleri

Yılbaşı gecesini mükemmel geçirmeyi diliyorsanız mükemmel tariflerle sofranızı donatmanın tam zamanı demektir! Şimdi sıralayacağımız birbirinden özel meze önerilerinden tercih ederek, yılbaşı gecesinin en özel sofrasını kurabilir, yeni yıla ağız tadıyla girebilirsiniz.

İşte birbirinden nefis 5 meze önerisi…

1. Ton Balıklı Meze Tarifi

Yılbaşı sofrası balıksız olmaz diyorsanız yılbaşı gecesi için yapılacak yemekler listenize ton balıklı meze tarifini ekleyin deriz. Sadece 5 malzemeyle son saniyelerde bile hazırlayabileceğiniz kadar pratik olan ton balıklı meze sayesinde yılbaşı keyfinizi daha da lezzetlendirebilirsiniz. Nasıl mı? Ton balıklı meze için ton balığı, limon, mayonez, mısır ve zeytinyağını güzelce karıştırın. İsteğe göre son olarak üzerine ufalanmış ceviz içi ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar!

2. Yoğurtlu Kabaklı Meze

Yılbaşı sofrasına ödem atmaya da yardımcı olacak bir meze tarifi eklemek, sizce de şahane fikir olmaz mı? O halde hemen kabakları rendeleyip orta ateşte biraz zeytinyağıyla soteleyin. Daha sonra sarımsaklı yoğurt, kıyılmış dereotu ve ufalanmış ceviz içini karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin; yoğurtlu kabaklı mezeyle lezzetli ve ödemsiz bir yılbaşı gecesi geçirin!

3. Haydari

Meze denince haydari olmadan olur mu hiç? Ezdiğiniz beyaz peynirini, süzme yoğurduyla karıştırın. Daha sonra kıyılmış dereotunu, tereyağında kızdırılmış kuru naneyi, rendelediğiniz sarımsakları ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Son olarak size sadece yılbaşı keyfinizi haydari lezzetiyle tamamlamak kalsın.

4. Patlıcan Ezmeli Meze

Meze tariflerine en çok yakışan sebzelerden biri olan patlıcan olmadan bir sofra olur mu hiç? Patlıcanları soymadan fırına verip ara sıra çevirerek pişirin. Daha sonra soyup doğrayıp çatal yardımıyla ezin. Son olarak sarımsak, zeytinyağı, limon ve dilerseniz yoğurt ekleyip karıştırın. Yılbaşı sofranız için patlıcan ezmeli harika mezeniz hazır!

5. Humus

Nohut âşıkları yeni yıla nohutsuz girmesin diye yılbaşı sofranız için humusu mutlaka deneyin deriz. Nohutları haşlayıp kabuklarını çıkarın, daha sonra süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Nohut püresinin içerisine tahin, limon suyu, zeytinyağı, su, tuz, kıyılmış maydanoz ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Kıvamı koyu gelirse bir miktar daha su ekleyebilirsiniz. İşte yılbaşı sofrasına yaraşır humus tarifiniz hazır!