Yaz Rüyası: Nektarinli Tiramisu

Mascarpone peyniri ve kedi dili olarak da bilinen savoyar bisküvilerle hazırlanan nefis tatlı tiramisu tarifini nektarinli olarak hazırlıyoruz. Nektarin ya da şeftali şurubuna batırdığımız bisküvileri porsiyonluk kalıplara yerleştirip mascarponeli krema ve nektarin dilimleriyle süsledikten sonra soğuk olarak servis ediyoruz.

Nektarin aşkına hazırladığımız yaz tatlısının tadına bakmak isteyenler el kaldırsın.

Ve karşınızda nektarinli tiramisu tarifi

Nektarinli Tiramisu

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:
24 adet kedidili bisküvi
3 adet orta boy nektarin
1/2 su bardağı file badem
Kreması için:
3 adet büyük boy yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı su
250 gram mascarpone peyniri
1 paket sıvı krema

Bisküvileri ıslatmak için:
2 adet orta boy nektarin
4 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Püf noktası:

Krema ve mascarpone peynirini soğuk olarak kullanmaya özen gösterin. Arzuya göre vanilya özütü ekleyin.

Yapılışı:

Tiramisu kreması için; krema yapımında kullanacağınız toz şeker ve suyu şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Soğuması için kenarda bekletin.

Yumurta sarılarını geniş bir kaseye alıp çırpmaya başlayın. Soğuyan şurubu sicim gibi akıtarak çırpma işlemini beyaz bir renk alana kadar sürdürün. Kıvam alan karışımı buzdolabına alıp soğutun.

Soğutulmuş mascarpone peyniri ve kremayı ayrı bir kapta, koyu bir kıvam alana kadar çırpın.

Yumurtalı karışımı buzdolabından çıkartıp peynirli karışıma ilave edin. Alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırın.

Bisküvileri ıslatmak için; bol suda yıkadığınız nektarinleri küçük küpler halinde doğrayın. Toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan aldığınız karışımı blenderdan geçirip soğuttuktan sonra su ile kıvamını açın.

Tiramisu yapımında kullanacağınız nektarinleri ince ince dilimleyin. Hazırladığınız şurup karışımına kedi dili bisküvileri batırıp porsiyonluk kalıplara dizin. Üzerini hazırladığınız krema ve nektarin dilimleriyle kapatın. File badem serpiştirip aynı işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.

Arzuya göre elenmiş nektarin dilimleri, rendelenmiş limon kabuğu ve nane yapraklarıyla süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.