Esmer Güzeli: Nişastalı Kek

Nişastalı kurabiye tarifimizi denemiş olanlar nişastalı hamur işlerinin ne kadar hafif ve leziz olduğundan haberdarlar. Pamuk kek tarifi olarak da bilinen nişastalı kek tarifinde un bulunmuyor, sıvı yağ ve nişasta ilavesiyle hazırlanan pratik kek kabardıkça kabarıyor. Hafifliği göz kamaştırıyor.

Çay saatlerinizde ona da yer açın, ister sade ister kakaolu nişastalı kekiniz hazır.

Nişastalı Kek Tarifi

12 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet büyük boy yumurta
250 gram toz şeker
200 ml. ayçiçek yağı
1/2 su bardağı kakao
2 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/4 çay kaşığı tuz

Servisi için:

2 yemek kaşığı kakao

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Mısır nişastası yerine buğday nişastası kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Dilimlediğiniz keki bol miktarda kakao ya da granül kahve ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz büyük boy yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.

Toz şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Ayçiçek yağını katıp karıştırma işlemini sürdürün.

Mısır nişastası, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ayrı bir kaba alın. Çok az miktarda tuz ilave edin.

Çırpılmış sıvı malzemelere azar azar eklediğiniz mısır nişastalı karışımı katıp alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırma işlemini sürdürün.

Kıvam alan kek hamurunu, hafifçe yağlanmış ve kakaoyla kaplanmış kek kalıbına aktarıp üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kabarıp hafif bir renk alana pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirip kalıbından çıkardıktan sonra dilimler eşliğinde servis edin.