Yaz Ferahlığı: Nohut Salatası

Nefis bir yaz salatası, üstelik kaliteli protein içerikli. Haşlanmış nohutları derin bir kaseye alıp dolapta olan yaz sebzelerini, minik minik doğrayıp içerisine ilave ediyoruz. Kıyılmış taze ot ve yeşillikleri unutmuyoruz. Özenle hazırladığımız nohut salatasını; taze limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle hazırladığımız temel sos eşliğinde servis ediyoruz.

Arzuya göre fesleğen yaprakları ekleyebilirsiniz.

Nohutlu Salata Tarifi

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

2 kişilik

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet orta boy salatalık
400 gram cherry domates
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
3 dal taze soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet sıkılmış limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

Taze fesleğen yaprakları

Püf noktası:

Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları, duru suda kısa sürede haşlayıp salata yapımında kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Nohutları haşladığınız suya kimyon ekleyebilir, servis aşamasında farklı baharatları kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp uç kısımlarını aldığınız salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın.

Cherry domatesleri büyüklüklerine göre iki ya da daha fazla parçaya bölün.

Ayıklayıp bol suda yıkadığınız dereotu ve maydanozları incecik kıyın. Taze soğanları ince ince dilimleyin.

Sosu için; taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kapta karıştırın.

Derin bir kaseye aldığınız haşlanmış nohutlar üzerine doğramış olduğunuz tüm malzemeleri ekleyin. Son olarak sosunu ekleyip harmanladıktan sonra soğuk olarak servis edin.