Bol Salatalıklı: Nohut Salatası

Migroskop “Dalından Sofraya” sayfalarında bulabileceğiniz salatalık, cherry domates ve kırmızı soğanın ağırlıklı olarak yer aldığı; haşlanmış nohut sayesinde bolca protein ve karbonhidrat içeren bir bahar salatası.

Nohut salatası tarifi

Zeytinyağı ve taze sıkılmış limon sulu salata sosu yanı sıra çörek otu salatanıza çok yakışacak.

Nohut Salatası Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 su bardağı nohut
3 adet orta boy salatalık
200 gram cherry domates
1 adet orta boy kırmızı soğan
1/2 demet nane
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı çörek otu
1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Salata yapımında kullanacağınız, arzuya göre bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutların kabuklarını ayıklayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Salataya körpe roka yaprakları ve mini turp dilimleri ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bir gece önceden suda bekletip haşladığınız nohutların suyunu süzdürün.

Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin, bol suda yıkadığınız salatalıkları kabuklu olarak ince ince dilimleyin.

Kabuklarını soyduğunuz kırmızı soğanı, ince ince piyazlık doğrayın. Arzuya göre tuz ilavesiyle ovup bol suda durulayın. Nane yapraklarını ayıklayın.

Salatanın sosu için; zeytinyağı, tuz ve taze sıkılmış limon suyunu küçük bir kapta çırpın.

Haşlanmış nohut ve doğramış olduğunuz tüm malzemeleri salata kasesine alıp harmanlayın.

Son olarak hazırladığınız salata sosunu ekleyip karıştırın. Ayıklanmış nane yaprakları ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle bekletmeden servis edin.