Nohutlu Bulgur Köftesi

Nohutun bulgurla buluşmasına şahit oluyoruz bu kez. Bakliyatların lezzetinden ilham alarak hazırladığımız bu tarifte ana malzemelerimizi salça ve baharatlarla daha da lezzetlendiriyoruz.

bulgur-koftesi

Yapılış Süresi: 45 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 4-6

Malzemeler

-2 su bardağı köftelik bulgur

-1 çay bardağı kadar un

-1 tatlı kaşığı karabiber

-1 adet soğan

-Tuz

-2 su bardağı nohut (haşlanmış)

-1 çorba kaşığı biber salçası

-1 tane soğan

Tuz

Üzeri için

-2 tane limon suyu

-1 yemek kaşığı kuru

-1 kaşık tereyağ

Yapılışı

1. Öncelikle bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın.

2. Soğanı incecik doğrayın baharatla beraber ekleyip  yoğurun.

3. Su ekleyerek içli köfte hamuru kıvamı gelene kadar yoğurun.

4. Sonra tepsiye biraz un serpiştirin ve misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapın tepsiye koyun.

5. Soğanları ince doğrayıp yağda kavurun.

6. Salçayı ve nohutu da koyup karıştırın.

7. 5 su bardağı su ve tuzu ilave edin.

8. Kaynadıktan sonra köfteleri yavaş yavaş ekleyin.

9. 15 dakika sonra altını kapatın.

10. Limon suyu ilave edin.

11. Üzerine yağda ısıtılmış nane döküp sıcak servis yapın.

Pişirme Önerisi:

Su oranını sevdiğiniz kıvama göre değiştirebilisiniz.