Yahni de Derler Adına: Nohutlu İşkembe

Sakatatların en lezzetli ve kullanışlı olanı işkembeden sadece çorba mı hazırlanıyor sanıyordunuz? Defne yaprağı, sarımsak ve tane karabiber ilavesiyle önceden haşlanan işkembe ile nohut yemeği hazırladık. Yahni tadında olan yemeği sıcak ekmek eşliğinde servis edip tadına doyamadık.

Nohutlu işkembe yemeğimizin tadına bakmak isteyenler buyursun.

İşkembeli Nohut Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
800 gram dana işkembe
1,5 su bardağı nohut
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet dolmalık kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 su bardağı sıcak su
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

İşkembeyi, düdüklü tencerede haşlayabilir kokusunu azaltması adına kuru soğan ekleyebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları ekleyerek de işkembeli nohut yemeği hazırlayabilirsiniz.

Kuru soğan ve salça karışımını arzuya göre tereyağı ilavesiyle kavurabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp zar kısımlarını aldığınız işkembeyi temizleyin. Küçük parçalara böldüğünüz işkembeyi derin bir tencereye alın.

Defne yaprağı, tane karabiber ve sarımsak ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte, yumuşayana kadar haşlayın.

Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları, bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Ayrı bir tencereye aldığınız nohutları hafif diri kalana kadar haşlayıp fazla suyunu süzdürün.

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık kırmızıbiberleri küçük küpler halinde doğrayın.

Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Doğranmış kırmızı biber küpleri, biber ve domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar soteleme işlemini sürdürün.

Haşlanmış işkembe ve haşlama suyunu ekleyip pişirme işlemini kısık ateşte sürdürün.

Haşlandıktan sonra suyu süzülmüş nohut, tuz, pul biber ve karabiber eklediğiniz işkembeli nohut yemeğini kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.