Çikolata Aşkına: Nutellalı Kek

Çikolata severler bi’ bakabilir mi? Akışkan çikolataya doyuran, fındık içi ile lezzete lezzet katan Nutellalı kek tarifimiz var. İçi hafif akışkan kıvamda kalan kekimiz kakaolu ıslak kekleri andırıyor ve çay saatine oldukça yakışıyor.

Nutella severleri mutfağa alalım.

Nutellalı Kek Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı fındık içi
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı Nutella
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Püf noktası:

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Servis önerisi:

Fırından çıkan sıcak kekin üzerine kakao serpip sonrasında servis yapabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Azar azar eklediğiniz toz şeker ilavesiyle krema halini alana kadar çırpın.

Zeytinyağı ve süt ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Keke asıl lezzetini verecek olan Nutella’yı katın. Fındık içini ilave edin.

Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırdığınız kıvam alan kek hamurunu yağlanmış kalıba aktarıp üzerini düzeltin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kıvam alıp kabarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın. Üzerine kakao eleyin. Dilimler halinde ılık olarak servis edin.