‘O’ Sebzeleri Bir de Böyle Deneyin!

İtiraf edin! Hayatınızda hiç “Şöyle bir tabak karnabahar olsa da yesem!” dediniz mi ya da dediyseniz kaç kere? Bazı yemekler vardır ya hani; dışarıdan bakınca kaçmak istersiniz ancak içinin şifası yüzünden gözünüzü kapayarak “göz görmezse mide katlanır” felsefesi ile zorla da olsa yediğiniz… Göz göre göre sizi sıkıcı yemeklerle bunaltmak istemedik ve araştırdık! Bu yemekleri daha “yenilebilir” kılmanın bir yolu olmalıydı, ama neydi? Haydi, işin detayına inelim…

sebze

1- Mutfakta eser bahar, böyle daha lezzetlisin karnabahar!

Mutfağı kokutan üstelik pek çok damağa göre kokuttuğuna değdiği söylenemeyen bir lezzet karnabahar. Gelin biraz damağa hitap ettirelim. Karnabaharı yapraklarından ayırın ve parçalayın. Üzerlerine yumurta karışımını sürüp kızgın tavada kızartın. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olacaktır. Üzerine sarımsaklı yoğurt, dip sos ve benzeri soslarla servis edebileceğiniz gibi kaşar ile de sunmak efsane olacaktır! Yapılmışı var, buyurun;  http://migrostv.migros.com.tr/karnabahar-kizartmasi/

karnabahar_kızartması

2- Ne güzelsin çipura; seni hemen yerim burada!

Çipura. Çok da söze gerek yok! Denizden aile yakını çıksa yeme potansiyeli olan balıkseverlerin en sevdiği lezzetlerden biri. Klasik yöntem nedir sevgili okuyucularımız? Yağla, limonla, baharatla, kızart tavada oldubitti! Gelin şu tava işine bir el atalım; birkaç dilim mangoyu, bir miktar Hindistan cevizi sütünü, balık sosunu ve pul biberi karıştırın. Bu efsane karışımı balığın üzerine dökün ve önce seyredin; sonra afiyetle yiyin. Bir diğer önerimiz de ıspanak yaprağında yapılan çipura tarifi. Buradan izleyebilirsiniz; http://migrostv.migros.com.tr/ispanak-yapraginda-rulo-cipura/

3- Brüksel lahanası; kıskandırın sunum sonrası!

Brüksel lahanalarını füme balık ya da füme et ile pişirmeyi denediniz mi? Balığı ya da eti pişirdiğiniz anda Brüksel lahanalarını da pişirin ve her iki lezzetin birbirine geçmesini sağlayın. Sonuç şahane olacaktır.

4- Lezzetlerim biçim biçim; nerede benim esmer pirincim! 

Esmer pirinci susuz pişirmeyi denediniz mi? Pirinçleri sote tavasında önden pişirin. Tanelerin üzerine 2 çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Birkaç dakika sonra 1 diş sarımsak ilave edin. Karışım, hoş kokulu bir hal aldıktan sonra üzerine tavuk suyu ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın. İşte bu kadar basit! Ama yok, tercihiniz geleneksel pilav tariflerinden yanaysa onun için de enfesss videolarımız var;  http://migrostv.migros.com.tr/category/afiyet-olsun/pilav-tarifleri/

5- Sofram enfes; yaşa sen bebek patates!

Kaynamış suya, bebek patatesleri atın. Yaklaşık 15 dakika sonra içleri hafif yumuşayınca parçalara ayırın. Üzerine tuz ve zeytinyağı dökün ve iyice yedirin. Ardından 400 derecelik fırında pişirin. Kenarları kahverengileşmeye başladığında fırından alın. İsterseniz öncesinde veya sonrasında sarımsak ya da dilediğiniz baharat ile tatlandırabilirsiniz.

Sıradan lezzetleri ufak dokunuşlarla şahane aperatiflere çevirebilirsiniz. İhtiyacınız olan en önemli şey yaratıcılığınız ve hayal gücünüz. Gerisi mi? Bırakın şimdi tava düşünsün!