Onsuz Yemek Olmaz: Bol Soğanlı 5 Tarif

Hangi yemeği yapacak olursanız olun demirbaş malzemedir, soğan. Güzelce
doğranır, yağında kavrulur, mis gibi kokusuyla en güzel tariflerin zeminini
oluşturur. Yokluğunda tüm mutfağın işleyişi sekteye uğrar. Bir de soğanı bol
tarifler vardır ki tadına doyum olmaz. Siz de soğanın o pişmiş ve tatlı
lezzetinden vazgeçemeyenlerdenseniz soğanı bol tariflerimiz sizin için gelsin.
İşte, bugünkü sofranızı süsleyecek bol soğanlı 5 tarif…

1. Pizzaya Yeni Bakış: Karamelize Soğanlı Pratik Pizza

“Pizza anlayışınız nedir?” diye sorsak muhtemelen hepinizden şöyle sosisi,
sucuğu, kaşar peyniri ve domates sosu bol olan tarifler alırız. Sıradaki
tarifimizse bunlardan çok başka. Bol soğanıyla ekonomik, hafif ve lezzetli. Siz
de akşam yemeğinize pratik ve soğanı bol bir tarif arıyorsanız böyle buyurun.
İşte, karamelize soğanlı pizza tarifi:

● Soğanları piyazlık doğrayın ve tavada karamelize edin.

● Tortilla ekmeğini düz bir fırın tepsisine yağlı kağıt ile yerleştirin.

● Ortasına karamelize soğanları koyun ve eşit şekilde yayın.

● Üzerine rende peyniri ekleyin.

● Tuz ve karabiber atın.

● Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede peynirleri eriyene kadar pişirin
fırından çıkarın taze biberiyeyi serpip servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Karamelize Soğanlı Pratik Pizza Tarifi

2. Kış Soğuklarında İyi Gider: Arpacık Soğanlı Et Yahnisi

Bu kez “Ne kadar et, o kadar soğan!” diyor, tarifimizle soğana doyuruyoruz!
Özenle doğranmış kuşbaşı etleri kadar özenle yetişmiş, mini minnak soğanlar
bu tarife çok yakıştı! Yanına güzel bir tereyağlı pilav da şart oldu, bizden
önermesi! İşte, arpacık soğanlı et yahnisi tarifi:

  •  Derin bir tencere içerisine sıvı yağ alıp kızdırın. Ardından kuşbaşı
    şeklinde doğranmış etleri tencere içerisine alıp rengi dönene kadar
    yüksek ateşte kavurun.
  •  Rengi dönen etlerin üzerine arpacık soğan ve sarımsakları ilave edin.
  •  Daha sonra sıcak su ile açtırdığınız salçayı, rendelenmiş domatesi ve
    baharatları ekleyip karıştırın.
  •  Son olarak üzerini geçecek kadar yaklaşık 2 su bardağı sıcak suyu ilave
    edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirip servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Arpacık Soğanlı Et Yahnisi Tarifi

3. Daha da Abartalım Dedik: Soğan Reçeli

Sıradaki tarifimiz, gerçekten de hayattaki en büyük aşkı “soğan” olanlara
geliyor! Öyle garip bakmayın sakın, çünkü hayatınızın aşkı soğan değilse bile
bu tarifle artık soğan olabilir! Her türlü reçel yapan eller, bu kez soğandan da
reçel üretmeye hazırsa böyle buyursunlar… İşte, soğan reçeli tarifi:

  •  Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ince bir şekilde piyazlık
    doğrayın.
  •  Bir tencere içerisinde zeytinyağı ile kısık ateşte kavurarak soğanları
    yumuşatın.
  •  Yumuşayan soğanların üzerine kalan tüm malzemeleri ekleyin ve aralıklı
    bir şekilde karıştırarak kısık ateşte yoğunlaşmasını bekleyin.
  •  Yoğunlaşan reçelin içerisinden çubuk tarçın ve defne yapraklarını alın ve
    ocağı kapatın.
  •  Oda sıcaklığında soğuması için bekletin ve soğuyan reçelin fazla yağını
    süzdürerek kavanozlara doldurun ve ağzı sıkı bir şekilde kapalı halde
    muhafaza edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Soğan Reçeli Tarifi

4. Bir de Böylesi Dolsun: Soğan Dolması

Soğanı bol tarifler, diye çıktığımız yola soğanın ta kendisiyle devam etmek
istiyoruz. Malumunuz, kabaktan bibere her türlü dolma çeşidine bayılan; ister
limon ister yoğurtla onları anında tüketen bir milletiz. Sıradaki tarifimiz de bu
zevkimize iyi gelecek! Taptaze soğanlar pirinç taneleri ile buluşacak ve bakın
nasıl bir lezzet çıkaracak? İşte, soğan dolması tarifi:

  •  7 adet soğanın kabuklarını soyun ve boylamasına orta kısmına kadar
    kesin.
  •  Kestiğiniz soğanları bir tencereye alıp üzerini geçecek miktarda su
    ekleyin.
  •  Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  •  Soğanları soğuk sudan geçirip yaprak yaprak ayırın.
  •  Kıymayı derin bir kaba alın.
  •  Geriye kalan bir adet soğanı soyup küçük küçük doğrayın ve kıymaya
    ekleyin.
  •  Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    ekleyip karıştırın.
  •  Hazırladığınız bu harçları soğan yapraklarına doldurup yaprakları sarın
    ve tencereye dizin.
  •  Bir kâsede biber salçası, su ve ayçiçeği yağını karıştırıp dolmaların
    üzerine gezdirin ve ocakta pişirin.
  •  Servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Soğan Dolması Tarifi

5. Balzamik Soslu Soğan Salatası Tarifi

Bazen lahmacunun içinde, bazen ciğer tavanın yanı başında yer bulan soğan
salatasına bu kez şöyle “sosyete” dokunuşu yaptık. Aramızda kalsın ama
balzamik sos ile soğanın o sıradan havasını birden değiştiriverdik! Nasıl mı
oldu? Buyurun, balzamik soslu salata tarifi:

  •  Salataya kullanılacak sos için bir kase içerisinde zeytinyağı, limon suyu,
    toz şeker, tuz, karabiber ve hardalı karıştırıp kenara alın.
  •  Ardından başka bir kap içerisine karışık yeşillikler, ikiye bölünmüş
    cherry domates ve dilim yeşil zeytinlerle birlikte sosu ilave edip karıştırın
    ve servis tabağına alın.
  •  Son olarak tencere içerisine şeker ekleyip tamamen erimesini bekleyin.
    Şeker eridikten sonra arpacık soğanları ilave edin ve balzamik sirkeyi
    ekleyip karıştırın.
  •  Soğanlar piştikten sonra salatanın bulunduğu servis tabağına alıp
    üzerine toz parmesan peyniri katarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Balzamik Soslu Soğan Salatası Tarifi

 

Soğanla yapabileceğiniz harika tarifler için siparişinizi Migros Sanal Market üzerinden verebilirsiniz. Sipariş oluşturmak için hemen tıklayın!