Orman Kebabı

Sağlıklı sebzelerle lezzetlenen, et ile ziyafete dönen orman kebabı tarifi MigrosTV’de.

orman-kebabi

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 40-45 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

  • ½ kilo kuşbaşı dana eti
  • 1 aet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 aet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

  1. Tencerede sıvı yağı kızdırın ve etleri içine atın.
  2. Yaklaşık 10 dakik kadar soteleyin.
  3. Ve tencerenin içinden etleri ayrı bir kaba çıkartın.
  4. Tabanında yağ kalmış tencerenin içine yemeklik doğranmış soğanları alarak soteleyin.
  5. Salça ve küçük doğranmış domatesleri de ilave edip sotelemeye devam edin.
  6. Patates ve havucu küp küp doğrayın bezelyelerle beraber tencereye ilave edin.
  7. Ve daha evvel sotelediğini etleri de sebzeli harç ile aynı tencerede buluşturun.
  8. Tuz, karabiber ve defne yaprağını koyup 3 bardaksıcak suyuüzerine dökün.
  9. Kaynayınca ocağın altını kısık hale getirin.
  10. Kapağı kapalı halde 40-45 dakika kadar pişirin.

Pişirme Önerisi:

Dilerseniz bezelyeyi haşlanmış olarak indirmeye 10 dakika kala ilave edebilirsiniz.