İçinde Yok Yok: Orman Kebabı

Bayram öncesi geleneksel Türk mutfağı tariflerine bir göz atıyoruz. Kuşbaşı dana eti, haşlanmış bezelye, derin yağda kızarmış patates ve havuç küpleri… Mis kokulu kekik ilavesiyle çeşnilenen orman kebabı yanına patates püresi yakışıyor, tadına varanlar mest oluyor.

Kebapların en güzeli, ev yemeği kokulusu orman kebabı için mutfağa doğru yol alıyoruz.

Orman Kebabı Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

800 gram kuşbaşı dana eti
100 gram arpacık soğan
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı bezelye
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

Kızartmak için:

1 su bardağı ayçiçek yağı

Püf noktası:

Küçük parçalar halinde kestiğiniz kuşbaşı dana etlerini önceden haşlayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kebap yapımında kullanın.

Pişirme önerisi:

Arpacık soğan yerine küçük küpler halinde doğradığınız kuru soğanı kullanabilir, ince kıyılmış dereotu eşliğinde servis edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Patates püresiyle birlikte servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kısa bir süre sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğanların kabuklarını ayıklayın. Kabuklarını soyduğunuz havuç ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.

Kaynar suda kısa bir süre haşladığınız bezelyeleri, besin ve renk değerlerini kaybetmemesi için buzlu soğuk suda şoklayın.

Derin bir tencereye aldığınız kuşbaşı dana etlerini üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle haşlayın.

Ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın. Öncelikle patatesleri, sonrasında havuçları kızartıp fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağı üzerinde dinlendirin.

Geniş tabanlı bir tavada yüksek ateşte sotelediğiniz arpacık soğanlara; haşlayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etlerini, kızarmış sebzeleri, haşlanmış bezelyeleri ve domates salçasını ekleyip karıştırın.

Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik ilavesiyle çeşnilendirin. Çok az miktarda sıcak et suyuyla kısa bir süre daha pişirdiğiniz orman kebabı harcını, yağlı kağıt içerisine alıp sardıktan sonra önceden ısıtılmış fırında pişirmeye devam edin.

15-20 dakika sonrasında fırından aldığınız orman kebabını sıcak olarak servis edin.