Sonbahara İyi Gelecek: Otlu Muffin

Tüm kekler şekerli ve tatlı olacak değil ya! Kek hamuruna göre daha kıvamlı olan ve ekmek hamurunu andıran bir muffin harcı hazırlıyor, incecik kıyılmış taze otlarla çeşnilendiriyoruz. Mini minnak muffin kalıplarına paylaştırdığımız harcı, hafif bir renk alana kadar pişiriyoruz.

Taze otlardan ve Sonbahar’ın sadeliğinden nasibini alan otlu muffin tarifimiz çay saatinize de iyi gelecek.

otlu-muffin-tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
1 dal taze biberiye
2 dal taze kekik
4 dal dereotu
4 dal maydanoz
4 dal zahter

Püf noktası:

Isırgan vb. yöresel otları otlu muffin yapımında kullanabilir, farklı bir tat yakalayabilirsiniz.

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Küçük kalıplarda fırınladığınız muffin harcını, büyük boy bir kek kalıbında da pişirebilir; dilimler halinde servis edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Kuru baharatlarla hazırladığınız yoğurt sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir kaseye kırın. Zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip çırpın.

Kabartma tozu, tuz ve üzüm sirkesi ekleyip 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.

Bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra tek tek ayıkladığınız taze kekik, biberiye, dereotu, maydanoz ve zahter yapraklarını incecik kıyın.

Sıvı malzemelerini karıştırdığınız muffin karışımına kıyılmış taze otları ve elenmiş unu katıp bir spatula yardımıyla karıştırın.

Hazırladığınız tuzlu kek harcını hafifçe yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif bir renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra kalıplarından çıkarttığınız muffinleri ılık olarak servis edin.