Paçanga Böreği

Pastırmanın o çok sevilen tadı, iftar saatlerini anımsatan kokusu, kaşar peynirinin erimesi… Tam tadında, tam lezzetinde nefis paçanga böreğinin en güzel tarifini mutlaka deneyin.

pacanga-boregi

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 6- 8

Malzemeler

-2 yaprak yufka
-100 gram kaşar peyniri
-2 adet domates
-4 adet yeşil biber
-8 dilim pastırma
-Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

1. Domatesleri çok küçük doğrayın ve suyunun akmasını sağlamak için bir müddet bekletin.
2. Pastırmaları ve biberleri küçük küçük doğrayın.
3. Peyniri rendeleyin ve hepsini bir kapta kaıştırın.
4. Yufkayı üçgen şeklinde 8 paçaya bölün.
5. İç malzemeden içine 1 yemek kaşığı koyup biraz kalınca sarın.
6. Sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Pişirme Önerisi:

Böreğimizin ıslanmaması için domatesleri önceden doğrayıp biraz süzgeçte bekletin.