Palamut Yahnisi

Taze balık mevsiminde sofranıza ekleyebileceğiniz farklı ve lezzeti bol önerilerden biri; palamut yahnisi!
palamut-yahnisi
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30-40 dakika
Porsiyon sayısı: 4
Malzemeler
1 adet irice palamut
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet patates
1 çay bardağı rende domates
1 adet kabak
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı yeni bahar
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Palamutu kılçıklarından ayırın ve kuşbaşı şeklinde doğrayıp bir kenara alın.
Soğanı piyaz şeklinde doğrayıp yağ ile tencerede kavurun.
İnce doğranmış patatesleri, sarmısakları ilave edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra kabakları ilave edin bu aşamada 1 fincan sıcak su ilave edin.
5 dakika kadar piştikten sonra Palamutları tenceredeki  malzemelerin üzerine yerleştirin.
Baharatları, defne yaprağını, limon kabuğu rendesini, domates püresini de ilave edin.
15 dakika kadar pişirip ocaktan alın.
Üzeri için ayrılan malzemeleri çatal ile çırpın sos haline getirin.
Servis tabağına aldığınız palamut yahnisinin üzerine gezdirin.
Not: Arzu edenler üzerine sıvı yağlı sos yerine tereyağı kızdırıp dökebilirler.