Tüm Gözler Üzerinde: Pancar Salatası

Rengiyle göz alan, sağlığa yararlı besinlerin başında gelen pancar; A,B, C, P vitaminleri yanı sıra pek çok farklı minerali de içeriyor. Hatta ve hatta yapraklarıyla bile sağlık müjdeliyor. Hal böyle olunca pancarı da pek çok tarife katmak mutfaklarımızda bolca kullanmak gerekiyor.

Pancar salatası tarifi de bunlardan bir tanesi. Haşlandıktan sonra küçük küplere ayrılan pancarlar; ceviz içi, taze yeşillikler ve salata sosuyla harmanlanıp ana yemeğin yanında yerini alıyor.

Pancar Salatası Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Malzemeler:

4 adet haşlanmış orta boy pancar
½ su bardağı ceviz içi
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
½ çay kaşığı tuz
¼ yemek kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
¼ demet maydanoz
¼ demet dereotu

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız pancarları besin ve renk değerlerini kaybetmemesi için kabuklu olarak haşlayın ya da fırında pişirin. Pişip pişmediklerini anlamak için kaynama esnasında üzerlerini delmeyin, aksi takdirde canlı renklerini suya bırakacaklardır.

Servis önerisi:

Salatanıza arzuya göre küp şeklinde kesilmiş keçi peyniri ve doğranmış renkli sebzeler ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Önceden haşladığınız pancarları kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayın.

Salatanın sosu için; sızma zeytinyağı, üzüm pekmezi ve balsamik sirkeyi küçük bir kapta karıştırıp tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın.

Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.

İri parçalar halinde kıyılmış ceviz içi ve taze yeşillikler ile karıştırdığınız pancar küplerini salata kâsesine aktarın.

Son olarak hazırladığınız sosu ekleyip karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.