Pembe Ferahlık: Pancarlı Cacık

Tam bir yaz tadı. Sağlıklı bir ara öğün. Kısa süre haşladıktan sonra kabuklarını soyduğumuz pancarları rendenin kalın tarafıyla rendelemekle işe başlıyoruz. Salatalık, kefir ve koyu kıvamlı yoğurt ilavesiyle koyu kıvamlı bol vitaminli pembe cacığımızı hazırlıyoruz.

Dereotu ve hardal ilavesiyle farklı bir tat kattığımız pancarlı cacık, yemeklerinize ferahlık katacak.

Pancarlı Cacık Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

3 adet haşlanmış orta boy pancar
3 adet orta boy salatalık
1 su bardağı kefir
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı soğuk su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı hardal

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız pancarları; renk ve besin değerlerinin gitmemesi için çatal ya da bıçak yardımıyla delmeden haşlayın. Ellerinizin boyanmaması için pancar kabuklarını kağıt havlu yardımıyla kolaylıkla çıkartabilirsiniz.

Servis önerisi:

Kefir yerine koyu kıvamlı krema ya da ekşi yoğurt kullanabilir, salata kabuklarını da ekleyebilirsiniz.

Arzuya göre buz ekleyebilir, arzuya göre blenderda hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol miktarda kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyduğunuz pancarları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

Kabuklarını soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin, salatalık kabuklarını ince ince kıyın.

Kefir, koyu kıvamlı yoğurt ve suyu derin bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Sap kısımlarını ayıkladığınız dereotlarını incecik kıydıktan sonra ilave edin. Tuz, hardal ve zeytinyağı ilavesiyle tatlandırın.

Son halini alan koyu kıvamlı cacığı arzuya göre soğuttuktan sonra servis edin.