Pancarlı Humus

Rengiyle göz alan pancarlı nefis bir meze tarifi; pancarlı humus.
pancarli-humus
Hazırlama süresi:  15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 4
Malzemeler
1 adet kırmızı pancar
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tahin
2 diş sarımsak
1 limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığıtuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için
Çamfıstığı
Yapılışı
1. Pancarların kabuklarını soyun ve haşlayın.
2. İri halde parçalayın ve nohutla birlikte rondoya koyun.
3. Pancarın suyundan az az ekleyerek rondolayın kıvam alınca diğer malzemeler ile buluşturup hepsini rondodan geçirin.
4. Servis tabağına alıp üzerine fıstıklar koyarak servis edin.
Servis Önerisi:
Dilerseniz az tereyağını fıstıklarla ısıtıp humusun üzerine dökebilirsiniz.