Pancarlı Karnabahar Turşusu

Kavanozun kapağını bu sefer bu çok bilinmeyen ama her mevsim bayıla bayıla yiyebileceğiniz özel turşu tarifi için açın.
pancarli-karnabahar-tursusu
Porsiyon: 1 Büyük Kavanoz
Hazırlama Süresi: 20 dk
Malzemeler
1 adet büyük boy karnabahar
3 adet küçük boy pancar
1 tatlı kaşığı şeker
9 diş sarımsak
¾ su bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı deniz tuzu
1 yemek kaşığı limon tuzu
2 su bardağı su
Yapılışı
1)      Karnabaharınızı çiçeklerine ayırın ve iyice yıkayın.
2)      Pancarların kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta olacak şekilde dilimlerine ayırın.
3)      Sarımsakları soyarak yuvarlak bir şekilde doğrayın.
4)      Kavanozunuzun içine önce pancarlarınızı, ardından sarımsaklarınızın bir kısmını koyun.
5)      Karnabaharlarınızı da koyduktan sonra, geri kalan sarımsağınızı ekleyin.
6)      Deniz tuzu ve limon tuzunu ekleyin, üzerine sirke ve suyu koyun.
7)      Kavanozun ağzını hava almayacak bir şekilde sıkıca kapatın
8)      Yaklaşık 20 gün boyunca kavanozunuzu güneş görmeyen kuru bir yerde muhafaza edin.
9)      Afiyet olsun!
Püf Noktası:
Turşunuzu kurduktan sonra bozulmasından korkuyorsanız üzerine 10 adet nohut, 1 adet dilimlenmiş limon ve ½ adet dilimlenmiş elma ilave edebilirsiniz.