Rengiyle Can Alır: Pancarlı Kısır

Altın günlerinin öne çıkan lezzeti kısır tarifine sevgimizin yanı sıra mini mini doğranmış pancar küpleri kattık. Nar ekşisi, taze sıkılmış limon suyu ve doğranmış taze yeşillikleri unutmadık. Tüm malzemeleriyle buluşup karıştırıldığında ortaya çıkan pancarlı kısırın rengine hayran kaldık, yemelere doyamadık. Pancarın kendine özgüne tadını bulgura çok yakıştırdık, onayınıza sunduk.

Arzu ettiğiniz taze sebze ve yeşillikleri pancarlı kısır tarifiyle buluşturmayı sizlerin onayına bıraktık.

Pancarlı Kısır Tarifi

Hazırlık süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur

¾ su bardağı sıcak su

3 adet orta boy pancar

4 dal taze soğan

½ demet maydanoz

6 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 adet taze sıkılmış limon suyu

½ tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Daha ekşi bir tat elde etmek için taze sıkılmış limon suyu yerine lime suyu kullanabilir, nar ekşili/zeytinyağlı sos miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Bol suda yıkadığınız kabuklu pancarları; renk ve besin değerini kaybetmemesi için dikkatli bir şekilde haşlamaya, sertlik derecesini çatal ya da kürdan yardımıyla kontrol etmemeye özen gösterin.

Kullandığınız ince bulgurun yapısına göre kullanmanız gereken sıcak su oranı da değişiklik gösterebilir.

Pişirme önerisi:

Alüminyum folyoyla sardığınız pancarları, önceden ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Pancarlı kısır hazırlamak için; derin bir tencereye aldığınız ince bulgurun üzerine sıcak su ekleyip şişmesi için kapağı kapalı tencerede bekletin.

Bol suda yıkadığınız kabuklu pancarları, kıvam alana kadar kaynar suda dikkatli bir şekilde haşlayın. Fazla suyunu süzdürüp kabuklarını soyduğunuz pancarları küçük küpler halinde kesin.

Ayıklanmış taze soğan ve maydanoz yapraklarını incecik doğrayın.

Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, pul biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırıp sos haline getirin.

İyice şişip kıvam alan ince bulgura hazırladığınız sos ve doğramış olduğunuz malzemeleri ekleyip karıştırın. Haşlanmış pancar küplerinin rengini verdiği kısırı bekletmeden soğuk olarak servis edin.