Pancarlı Pirinç Salatası

Pirinçten hep mi pilav yapacağız, hiç mi farklı, hafif tarifler denemeyeceğiz?

Nispet dolu gün sofralarına da akşam yemeklerine de yakışacak rengi ile şahane, tadı ile efsane bir salata var sırada!

Haşlanmış mısır taneleri, doğranmış kornişon turşu, aromatik otlar, maydanoz ve dereotunun muhteşem arkadaşlığının size anlatacakları var! Hem kolay hem de kendinden epeyce bahsettirecek, yağlıboya tablo gibi renkli, yaratıcı bir eser için doğru mutfağa, şimdiden afiyet olsun!

Pancarlı pirinç salatası nasıl yapılır, nefis pancarlı pirinç salata, pancarlı pirinç salata yapımı ve daha birçok farklı salata tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

pirinc-salatasi
4-6 kişilik
Pişirme süresi: 25 dakika
Porsiyon sayısı: 4-6
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
2.5 su bardağıpancar suyu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1çay bardağı doğranmış kornişon turşu
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1 limon suyu
3 adet yeşil doğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Pirinleri bol su ile yıkadıktan sonra sıvı yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
Üzerine pancar suyu ve tuz ilave edin.
Pirinçler suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
Maydanoz, dereotu ve soğanları incecik kıyın.
Pirinçler soğuduktan sonra tüm malzemeleri ilave edip karıştırın.
Afiyetler olsun.