Kıyır Kıyır Yenilir: Pastane Kurabiyesi

Değişik şekillerde hazırlanan, eritilmiş çikolata ve kuru yemiş kırıklarıyla süslendikten sonra servis edilen pastane kurabiyelerini evde de hazırlamak mümkün. Tırtıl kurabiyeleri andıran şekilde hazırladığımız sade kurabiyeler kıyır kıyır yeniyor, çay saatiniz tatlanıyor.

“Aralarına çilek püresi ya da reçel çeşitleri sürmek de serbest olsun mu?” diyenler sizleri de özgür bırakıyoruz.

Pastane Kurabiyesi Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

125 gram tereyağı
1/4 su bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Ara malzemesi için:

90 gram bitter çikolata
3 yemek kaşığı krema

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Un miktarı, kullandığınız diğer malzemelerin yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Hamur toparlanana kadar azar azar eklemeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Kurabiye hamuruna kakao ekleyerek iki renkli ya da sadece kakaolu kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Ara katlarına eritilmiş bitter çikolata sürdüğünüz kurabiyeleri ince çekilmiş yeşil fıstığa batırarak servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve ayçiçek yağını derin bir karıştırma kabına alın. Azar azar eklediğiniz pudra şekeri ilavesiyle toparlanana kadar çırpın.

Sırasıyla; yumurta, elenmiş un, buğday nişastası, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kıvam alıp toparlanana kadar yoğurun.

Elde ettiğiniz yağlı hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

Soğuyan ve kıvam alan hamuru, tırtıklı uç kısmını taktığınız krema sıkma poşetine doldurun.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak sıktığınız tırtıl kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Ara katları için; küçük bir sos tenceresine aldığınız kremayı kısık ateşte ısıtın. Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata küplerini ekleyip ocaktan aldığınız kremanın sıcaklığıyla eritin.

Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirin. İç kısımlarına eritilmiş bitter çikolata sürdüğünüz kurabiyeleri, ikili olarak sandviç şeklinde kapatın.

Kapağı kapalı cam bir kavanozda beklettiğiniz kurabiyeleri çay saatinize eşlik etmesi üzerine servis edin.