Pastane Pidesi

Butik pastanelerle yarışacak tatta pideler hazırlamaya devam ediyoruz. Ev yapımı lezzetiyle damakları çatlatacak pastane pidesi için tarif adımlarımızı uygulamanız yeterli! Afiyetler olsun…

ramazan-pastane-pidesi

Hazırlama süresi: 2-3 saat

Pişirme süresi: 25 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

-1 su bardağı süt
-½ su bardağı ılık su
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 paket mya
-3.5 su bardağı un

Üzeri için

-1 yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
-Susam
-Çörekotu

Yapılışı

1. Ilık su ve süt bir kaba alın ve mayayı ekleyin.
2. Bu arada un eleyip hazırlayın.
3. Sıvı yağ,tuz, şeker mayalı sıvıya ekleyin ve karıştırın.
4. Un ilave edilerek iyce yoğrun.
5. Üzeri kapalı olacak şekilde 1-2 saat mayalanmasını bekleyin.
6. Pişirme kağıdına un serpiştirin hamurun yarısını ellerinizi yağlayarak pide büyüklüğüne getirin.
7. Bu şekilde tekrar mayalanmasını bekleyin.
8. Pide hamurları mayalanınca üzerine yumurta sarısı sürün.
9. Elinizle üzerine kare şekilleri verip susam ve çörekotu serpiştirin.
10. 180 derece önceden ısınmış fırında pişirin.

Pişirme Önerisi:

Bu malzemeden 2 adet pideniz olacak. Pide hamuru ele yapışan bir hamur olacağından, fazladan un eklemeyiniz.