Haftanın İlk Gününe Yakışır: Pastırmalı Börek

Nar gibi kızarmış paçanga böreğini aratmayan nefis bir kahvaltılık… Rendelenmiş tulum peyniri ve kaşar peyniri ile hazırlanan pastırmalı böreklerin içi dışı bir. Kızartıldıktan sonra içlerindeki peyniri eriyen böreklerimiz hafta sonu kahvaltılarını lezzetlendirmeye geliyor.

Malum önümüz Ramazan. 18-31 Mayıs Migroskop döneminde iftarın da sahurun da vazgeçilmez lezzetleri olan pastırma ve şarküteri ürünlerinde çeşitli indirimler ve “1 alana 1 hediye” kampanyaları olduğunu hatırlatalım.

pastirmali-borek-tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

2 adet yufka
100 gram çemensiz pastırma
200 gram kaşar peyniri
1/2 su bardağı tulum peyniri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için:

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

Püf noktası:

Taze ve zedesiz yufka kullanmaya, iç harcın dışarıya taşmamasına dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisinde pişirebilir, arzuya göre dış kısımlarını yumurta sarısı ve galeta ununa bulayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Domates sos ya da yoğurt sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yoğurt, yumurta ve zeytinyağını küçük bir kapta çırpın.

Mutfak tezgahına üst üste serdiğiniz yufkaları dört eşit parçaya bölün.

Kaşar peyniri ve tulum peynirini ayrı bir kapta harmanlayın. Arzuya göre taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

Hazırladığınız yumurtalı karışımı çeyrek yufkaların üzerine sürün. Peynirli karışımdan ekleyip çemensiz pastırma dilimlerini yerleştirin.

Kenar kısımlarını katlayıp rulo şeklinde sarın, tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.

Derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında arkalı önlü ters çevirerek, altın sarısı renk alana kadar pişirin.

Tavadan alıp kısa bir süre dinlendirdiğiniz börekleri sıcak olarak servis edin.